ÄKTA flytande tvål

Ett skonsammare, naturligare val

Hudvård för din bransch

ÄKTA flytande tvål är vår mest sålda produkt. Den är fri från konserveringsmedel, innehåller inga färgämnen och består till stor del av vegetabiliska, förtvålade fettsyror.

Många branscher kräver regelbunden handtvätt, till exempel inom industri, sjukvård och livsmedelsindustri.
ÄKTA tvål rengör effektivt. Samtidigt bidrar de naturliga fettsyrorna till att huden återfettas och inte torkar ut. Den kollapsande förpackningen ger en hög tömningsgrad och minimerar mängden tvål som kastas. ÄKTA flytande tvål är ett effektivt och ekonomiskt val för alla arbetsplatser där hälsa, hygien och hållbarhet är viktigt.

Sterisol har över 40 års erfarenhet av att arbeta kundnära. Vi hjälper dig att sätta samman den bästa lösningen för dig, utifrån hälsomässiga, ergonomiska och ekonomiska perspektiv.

Konserveringsmedel är en bidragande orsak till en mängd olika hudproblem, till exempel eksem och allergier. Undersökningar visar t.ex. att ca 10 % av befolkningen i yrkesverksam ålder någon gång drabbas av handeksem under ett år. I branscher som är tuffa mot huden är denna andel ännu högre. Hudproblem påverkar både individens välbefinnande och arbetsförmåga. Att välja hudvårdsprodukter utan konserveringsmedel är ett steg mot bättre hudhälsa på arbetet!

ÄKTA flytande tvål bygger vidare på vårt tidigare recept, men har nu ännu behagligare känsla och ännu större andel naturliga råvaror. Men vad gör en tvål till äkta? ÄKTA tvål består av vegetabiliska fettsyror som neutraliseras och reagerar med alkali, dvs. förtvålas. Dessa fettsyror bidrar till att återfetta huden. ÄKTA tvål innehåller också glycerin, som bevarar fukten i huden. Vi har noggrann kontroll över hela tillverkningsprocessen, som sker på vår egen anläggning. Vanligtvis är äkta tvålar hårda, att vi kan erbjuda ÄKTA flytande tvål är unikt på marknaden.

Allt fler uppmärksammar idag de hud- och hälsoproblem som kan orsakas av de konserveringsmedel och tillsatser som används i tvål och hygienprodukter. Vi uppmärksammade dem redan 1977. Då skapade vi Sterisol System, ett hudvårdssystem fritt från allergiframkallande konserveringsmedel och onödiga tillsatser. Genom vår unika luft- och bakterietäta doseringsventil samt innovativa förpacknings- och dispenserlösning har vi kunnat erbjuda skonsam, miljövänlig och ekonomisk hudvård för människor på jobbet i mer än 40 år.

En flytande tvål som klarar både miljöns och din verksamhets krav

Miljömärkt med Svanen

ÄKTA tvål är Svanenmärkt,
något som visar att produktens
livscykel är skonsam för miljön.
Här analyseras produktens innehåll, hur den framställs och kan tas omhand när
den är förbrukad. ÄKTA tvål är utvecklad med omsorg och miljöhänsyn, med helhetsperspektiv på allt från produktens egenskaper, till hur förpackningarna bidrar till minskad miljöbelastning.

Sterisol äkta mild tvål hållbarhet

Dermatologiskt testad

ÄKTA Tvål innehåller så få ingredienser som möjligt och har en hög andel naturliga fettsyror, som hjälper till att återfetta huden. Våra användare har höga krav. Därför genomgår våra produkter dermatologiska tester, som visar att ÄKTA tvål är mycket skonsam för huden. I testerna har tvålen klassificerats som icke irritant, samma nivå som för vanligt vatten.

dermatalogiskt_testad

mild_tval_produktbild

Ekonomiskt och
praktiskt system

Det som är bra för miljön är ofta också bra för plånboken. ÄKTA tvål är en del av Sterisol System, som bygger på kollapsande
påsförpackningar och smarta dispensers.

akta_mild_tval_miljopaverkan

Ett effektivt val

I alla branscher där kraven på handhygien är mycket höga måste man tvätta sina händer många gånger varje dag. Vår ÄKTA tvål är godkänd enligt EN 1499. Den avlägsnar effektivt bakterier samtidigt som den är mycket skonsam för huden och uppfyller Svanens miljökrav.

akta_mild_tval_effektivt_val

Äkta fördelar för krävande branscher

ÄKTA flytande tvål rengör effektivt, men är också mild mot huden. För arbetsplatser med höga hygienkrav är skonsamma hudvårdsprodukter en förutsättning för en hälsosam arbetsmiljö. Sterisol är marknadsledare, bland annat inom industrin.

Industri

Tuff mot smuts,
mild för din hud

Industrin är en bransch med stora påfrestningar för huden, med en hög andel manuellt arbete i smutsiga miljöer. Detta skapar ett stort behov av tvätt och rengöring. Det är också viktigt att hudvårdssystem är praktiska och ekonomiska att använda. ÄKTA flytande tvål rengör effektivt, och är mild även vid frekvent användning.

Förpackningens höga tömningsgrad gör också att nästan ingenting av produkten slängs – en stor ekonomisk fördel. ÄKTA flytande tvål är ett bra val för arbetsplatser som vill leva upp till dagens miljökrav.

akta_mild_tval_bransch_Industri

Livsmedel

Ett effektivt val för frekvent rengöring

akta_mild_tval_bransch_livsmedel

Företag inom livsmedelsindustrin har höga hygienkrav, t.ex. bagerier eller restauranger. Det handlar bland annat om att förhindra bakterier att föras över till livsmedel. ÄKTA flytande tvål är baserad på vegetabiliska, förtvålade fettsyror som bidrar till att huden återfettas och inte torkar ut, vilket är viktigt vid frekvent handtvätt. Att produkten är flytande är också en stor praktisk fördel i den dagliga verksamheten inom livsmedelsbranschen, där de största behoven handlar om frekvent rengöring av lättare smuts.

ÄKTA tvål kompletterar Sterisols handdesinfektionsprodukter på ett mycket bra sätt. Tillsammans skapar de effektiva, miljövänliga och ekonomiska möjligheter för en krävande bransch.

Sjukvård

Skonsam hudvård för vårdande händer

akta_mild_tval_bransch_sjukvard

I en bransch där hygien kan vara livsavgörande, behöver du ofta både tvätta och desinficera huden. Sterisol ÄKTA flytande tvål är ett både praktiskt, ekonomiskt och miljövänligt val av hudvårdsprodukt. Tvålen används direkt på torra händer och rengör skonsamt och effektivt, utan konserveringsmedel som kan orsaka hudproblem, t.ex. dermatit, allergier och eksem.

Kompletterat med våra handdesinfektionsprodukter får du ett gott skydd mot bakterier. Med vårt sortiment av hudcremer kan du också återställa och skydda din hud mot påfrestningar före och efter arbetet.

Sterisol® System
– hälsa, funktionalitet och miljö

ÄKTA tvål är en del av Sterisol System, ett komplett hudvårdssortiment för människor på arbetet. Systemet grundades på en unik teknisk innovation. Men det bygger också på vår helhetssyn på hudvård, där alla våra produkter samverkar för att skydda, rengöra och återställa din hud. Allt sammanfattat i vår filosofi – Skin Care at Work!

 

Ett unikt system

Det finns inget hudvårdssystem på marknaden idag, som kombinerar så många fördelar som Sterisol. Våra produkter är skonsamma och effektiva, och innehåller inte konserveringsmedel eller andra tillsatser som kan orsaka hudproblem.

Vid sidan av det, är Sterisols produkter också smarta för både plånbok, miljö och arbetsplatsen. Vi har utformat våra system för att kunna anpassas optimalt efter arbetsplatsens behov ­– och att vara effektiva, ekonomiska arbetsverktyg.

Skincare_at_work_soap

ÄKTA flytande tvål innehåller inga konserveringsmedel. Det är möjligt tack vare att vår unika lufttäta doseringspump och ventil hindrar bakterier från att komma in i förpackningen. Bakterier elimineras också effektivt genom att produkten håller 70o C genom hela tillverkningsprocessen.

Vår förpackningslösning bygger på ett system med kollapsande påsar som töms till mer än 98 %. Detta gör att mindre av både produkt och förpackning slängs, något som är bättre för miljön. I våra produkter finns heller inga miljöskadliga mikroplaster.

Vi erbjuder produkter i storlekarna 375 ml, 700 ml, 2,5 l och 5 l. Våra tåliga och lättanvända dispensrar finns i flera utföranden, med både manuell och elektronisk, rörelseaktiverad funktion.

Ecoline är en del av Sterisol System som är riktat till dig som prioriterar miljö och hudvänlighet, men också design. Ecoline finns i standardutförande i silver, svart och vitt, men kan även fås med personaliserat utseende.

Hudskolan

Hur mycket fukt avdunstar från huden? Och vilka bakterier är nyttiga för den?
Det finns mycket att lära sig om hur huden fungerar.
Lär dig mer i vår Hudskola!