Våra branschlösningar

Varför välja hudvård utan konserveringsmedel?

Hudproblem är mycket vanligt inom många branscher, och ofta en orsak till sjukfrånvaro från arbetet. Konserveringsmedel har visat sig vara en bidragande faktor när det gäller uppkomsten av bland annat dermatit, allergier och eksem. Vår filosofi är enkel – alla våra produktingredienser ska ha en funktion, och bidra till bättre hälsa. Därför finns det ingen plats för konserveringsmedel och andra onödiga tillsatser.

Hudvård för din bransch

Sterisols produkter finns på alla typer av arbetsplatser, men i vissa branscher
är hygienkraven särskilt höga, och behovet av effektiva, säkra och skonsamma
hudvårdsprodukter är stort.

Industri

Industrin är en bransch med stora påfrestningar för huden. Här finns också ett stort behov av tvätt och rengöring. Beroende på vilken grad av smuts som förekommer i ditt arbete, kan du behöva tvätta olika ofta och noga. I Sterisols breda sortiment finns allt från flytande tvål för lättare smuts, till Handrent Plus och Handrent Super Plus med friktionsmedel för de tuffa jobben. Med hudcremen Luphenil, en två-i-en-produkt som både skyddar och vårdar, får din hud både ett skydd mot yttre påfrestningar och en mjukt vårdande återfettning.

Sjukvård

I en bransch där hygien kan vara livsavgörande, behöver du ofta både tvätta och desinficera huden. Sterisols produkter gör det skonsamt och effektivt. Inom sjukvården, när ingen synlig smuts finns, ger desinficering ofta tillräckligt god handhygien. Sterisols handdesinfektion används direkt på torra händer. För handtvätt erbjuder Sterisol flera milda och skonsamma tvålprodukter, till exempel Ultra Mild för känslig hud. Med vårt sortiment av hudcremer kan du också vårda och skydda din hud mot påfrestningar.

Livsmedel

Kraven på hygien är mycket höga inom livsmedelsindustrin. Det handlar bland annat om att förhindra bakterier att föras över till livsmedel. Sterisol Handdesinfektion dödar effektivt mikroorganismer på huden. En glycerintillsats motverkar dessutom uttorkning av huden. Vår Flytande tvål och oparfymerade Flytande tvål Ultra Mild kan användas vid lättare smuts. Vid livsmedelshantering kan fetter och proteiner vara svåra att få bort. En skonsam produkt är då effektiva Sterisol Handrent.

Hudskolan

Hur mycket fukt avdunstar från huden? Och vilka bakterier är nyttiga för den?
Det finns mycket att lära sig om hur huden fungerar.
Lär dig mer i vår Hudskola!

Hur kan Sterisol förändra din arbetsplats?

Sterisol har över 40 års erfarenhet av att arbeta kundnära. Vi hjälper dig att sätta samman den bästa lösningen för dig, utifrån hälsomässiga, ergonomiska och ekonomiska perspektiv.

Sterisol-49