Sterisol® System
Hälsa, funktionalitet och miljö

Vi har skapat Sterisol® System för att öka hälsa och välbefinnande på arbetsplatser. Den unika lufttäta doseringsventilen eliminerar behovet av konserveringsmedel, och vår förpackningslösning är bättre för miljön. Sterisol erbjuder ett brett produktsortiment som skyddar, rengör och vårdar din hud skonsamt och effektivt.

soap_system

Tvål
I många branscher krävs regelbunden handtvätt, bland annat för att undvika smittspridning. Sterisols konserveringsmedelsfria tvål är skonsam och minskar risken för att hudproblem, allergier och eksem uppstår.

disinfectant_system

Desinfektion
Att kunna desinficera sina händer är en självklarhet på alla arbetsplatser med stränga hygieniska krav, men även på de flesta andra arbetsplatser. Med effektiva produkter skyddar du både dig själv och andra.

cream_system

Creme
Många utsätter sin hud, speciellt händerna, för stora påfrestningar varje dag. För bra hudhälsa krävs bra produkter som skyddar, mjukgör och återfettar. Sterisol erbjuder cremer och lotions för alla behov och hudtyper.

Tre steg till en bättre hudhälsa

Sterisols produkter är designade för att samverka. Tillsammans skapar de bättre hygien, hälsa och välbefinnande, samt minskar risken för hudproblem på din arbetsplats.

Skydda

Huden klarar påfrestningar bättre, om du använder produkter som ger det bästa skyddet redan innan arbetsdagen. Hos Sterisol hittar du till exempel skonsamma och återfettande hudcremer.

Rengöra

Många yrken kräver regelbunden tvätt och desinficering. Vi erbjuder ett brett sortiment för allt från lätt till svår smuts, alltid konserveringsmedelsfritt, skonsamt och miljövänligt.

Vårda

Efter arbetsdagen behöver du produkter som vårdar huden och låter den återhämta sig från dagens påfrestningar. Vi erbjuder flera produkter för t.ex. dusch och tvätt av kropp och hår.

Unikt hudvårdssystem som ger användaren unika fördelar

Det finns inget hudvårdssystem på marknaden idag, som kombinerar så många fördelar som Sterisol. Våra produkters viktigaste egenskap är att de förbättrar människors hälsa. De är skonsamma och effektiva, och innehåller inte konserveringsmedel eller andra tillsatser som kan orsaka hudproblem.

Men vid sidan av det, är Sterisols produkter också smarta för både plånbok, miljö och arbetsplatsen. Vi har utformat våra system för att kunna anpassas optimalt efter arbetsplatsens behov ­– och att vara effektiva, ekonomiska arbetsverktyg.

  • Inga bakterier från fingrar eller andra källor kan kontaminera innehållet i påsen.
  • Inga konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser som kan skada din hud behöver tillföras produkten.
  • Lägsta förpackningsvikt (11 gram) och volym minimerar avfall och transporter.
  • Endast välkända och väldokumenterade biologiskt nedbrytbara ingredienser används i produkten.
  • Minimerar mängden produkt/innehåll som kastas.
  • Kontrollerad dosering minimerar också överkonsumtion vilket är bra för miljön, men också för plånboken.
  • Sterisol System produkter finns i storlekarna 375 ml, 700 ml, 2,5 l och 5 l.
  • Dispensrar / hållare är tillverkade i tålig och miljövänlig plast (ABS plast).
  • Enkelt att rengöra och byta refiller sparar tid för den som städar och fyller på.
  • Dispensrarna kan diskas i upp till 93 grader (max 3 minuter).

Så funkar Sterisol System

För över 40 år sedan skapade vi Sterisol System. Det bygger på tre beståndsdelar,
som tillsammans utgör en helhet som kan anpassas efter de behov och
förutsättningar som finns på just din arbetsplats.

Ventil

Med en doseringspump och ventil som öppnas och stängs utan att luft och bakterier kommer in i förpackningen, behövs inga konserveringsmedel. Därför är våra produkter skonsammare mot din hud.

Förpackning

Vår förpackningslösning bygger på ett vakuumsystem med kollapsande påsar som töms till mer än 98 %. Detta gör att mindre av både produkt och förpackning slängs, något som är bättre för miljön.

Dispenser

Vi erbjuder produkter i storlekarna 375 ml, 700 ml, 2,5 l och 5 l. Våra tåliga och lättanvända dispensrar finns i flera utföranden, med både manuell och elektronisk, rörelseaktiverad funktion.

Sterisol Ecoline ­– form och funktion kombinerat

Ecoline är en del av Sterisol System som är riktat till dig som prioriterar miljö och hudvänlighet, men också design. Det är det perfekta valet för ditt kontor, offentliga miljöer, träningsanläggningar och liknande. Ecoline erbjuds i standardutförande i silver, svart och vitt, men kan även fås med personaliserat utseende.